Köpvillkor

Allmänt

Hos Beauty Bam shoppar du skönhetsprodukter till riktigt grymma priser. Samtliga varumärken och produkter som tillhandahålls av Beauty Bam är äkta. 

När du beställer på Beauty Bam godkänner du de vid tiden publicerade villkor som anges nedan och intygar att de uppgifter du lämnar om dig själv är korrekta. Med benämningarna vi, våra, vårt och oss nedan avses Beauty Bam.  

Företagsinformation:

Hair Trade Sweden 
Äppelbovägen 60 
786 91 Vansbro  
Org.nr: 556740-9502 

E-postadress: 
info@beautybam.com

Beställning

För att genomföra ett köp på Beauty Bam krävs att du är över 18 år. Är du under 18 år krävs enligt Föräldrabalken målsmans medgivande. 

Beauty Bam kan annullera en beställning om det inte är möjligt för oss att leverera den beställda produkten. Skulle en sådan situation uppstå kommer du att få information om det via e-post, samt att eventuell betalning eller reservation av betalningsmedel returneras/annulleras.

Beauty Bam säljer endast till konsumenter/privatpersoner och förbehåller sig rätten att stoppa och annullera beställning om det finns anledning att misstänka att köpet genomförts med syfte att marknadsföra eller sälja produkterna vidare inom ramen för en näringsverksamhet.

Priser och betalning

Varje vara anges med pris inklusive moms. I kassan kan man se det totala priset inklusive moms och eventuella avgifter. 

Att beställa och betala via Beauty Bam är tryggt och enkelt. Vi tillhandahåller våra betalalternativ via Shopify Payments. 

Varje genomförd och godkänd beställning genererar per automatik en orderbekräftelse. Den vanligaste anledningen till att en orderbekräftelse uteblir är att man i samband med beställningen har råkat ange en felaktig mailadress eller att orderbekräftelsen per automatik sorterats in under skräppost.  
 
Se också Standardiserad Europeisk Konsumentkreditinformation

När du väljer att betala med faktura erbjuder Klarna dig möjligheten att betala 30 dagar från dess att Beauty Bam skickat varorna för leverans. Skulle något vara fel täcks du av Klarnas köparskydd som du kan läsa mer om här. Vid frågor gällande fakturabetalning vänligen kontakta Klarna.

Betala över tid. I kassan väljer du hur du vill dela upp betalningen, där ser du även eventuella avgifter samt villkor. Skulle något vara fel täcks du av Klarnas köparskydd som du kan läsa mer om här. Vid frågor gällande fakturabetalning vänligen kontakta Klarna.

Du väljer att betala på ett snabbt och säkert sätt med banköverföring eller kortbetalning (Visa och Mastercard) direkt i kassan. Verifiering med BankID krävs vid direktbetalning. Debitering ca. 2 bankdagar efter hanterad order. Skulle något vara fel täcks du av Klarnas köparskydd som du kan läsa mer om här. Vid frågor gällande Klarnas betalmetoder vänligen kontakta Klarna.

Kortbetalningar sker i system som uppfyller krav enligt säkerhetsstandarden PCI-DSS. Kort som accepteras: Visa, MasterCard, American Express och Maestro.

Shop Pay är en “snabbkassa” som tillhandahålls av Shopify och som gör det möjligt för kunden att spara e-postadress, kreditkortsnummer, leveransadress och faktureringsinformation för snabbare check-out.

När du använder Safari på iPhone, iPad och Mac kan du snabbt, enkelt och säkert checka ut med Apple Pay. När du betalar med Apple Pay behöver du inte manuellt ange din kreditkortsinformation eller leveransadress. Klicka på Apple Pay-knappen och skanna ditt fingeravtryck så tillhandahåller Apple Pay informationen till betalningsleverantören.

Är du inloggad på ditt Google-konto kan du snabbt, enkelt och säkert checka ut med Google Pay. När du betalar med Google Pay behöver du inte manuellt ange din kreditkortsinformation eller leveransadress. Klicka på Google Pay-knappen och Google Pay tillhandahåller nödvändig information till betalningsleverantören.

Frakt och leveranser

Beauty Bam levererar endast inom Sverige.  

I kassan väljer du det fraktsätt som passar dig bäst. Tänk på att det angivna leveransdatumet är ett estimerat preliminärt leveransdatum och ej kan garanteras.  
 
Nedan följer en lista över de fraktsätt som Beauty Bam erbjuder. Tänk på att det vid t.ex. julhandel och andra högtider eller stora kampanjer kan uppstå förseningar.  
 
Avgift för respektive fraktsätt visas i kassan. Fri frakt vid köp över 1000 kr.

- STANDARDFRAKT: Levereras normalt till kund inom 2-7 vardagar

- EXPRESSFRAKT: Levereras normalt till kund inom 2-4 vardagar

 
Samtliga beställningar skickas med Postnord och levereras till närmsta postombud baserat på ditt postnummer. Postnords leveranstid är normalt 13 dagar beroende på var i Sverige du bor.  
 
Så fort din försändelse lämnat vårt lager får du ett bekräftelsemail innehållandes kollinummer och spårningslänk.  
 
VIKTIGT! Kom ihåg att hämta ut ditt paket i tid. Om paketet kommer tillbaka till oss som outlöst så förbehåller vi oss rätten att fakturera dig en avgift om 250 kr för att täcka avgifter och administrativa omkostnader.

Reklamation

Skulle du mot förmodan motta en trasig eller felaktig vara – maila info@beautybam.com och bifoga ordernummersamt information om vilken/vilka produkter det gäller. Bifoga gärna bilder på skadan / den felande varan för snabbare hantering av ditt ärende.

Returfraktsedel skickas sedan till den mail du använt.

VIKTIGT! Uppge om du vill ha en ersättningsprodukt eller om du hellre önskar återbetalning för produkten.

Vid godkänd reklamation genomförs en återbetalning via den valda betalningsmetoden och bekräftelse skickas ut via mail, alternativt skickas ersättningsprodukt.

Vi har inte någon “nöjd kund-garanti”. Detta innebär att vi ej godkänner returer/ reklamationer av produkter som du använt men som ej lever upp till dina förväntningar.

Som kund ansvarar du för produkten tills det att den mottagits av vår returavdelning, vilket bland annat innefattar risken för att produkten skadas eller kommer bort under frakten tillbaka till oss. Paketera väl.

Garanti och reklamationsrätt

Om du vill reklamera en produkt mailar du info@beautybam.com enligt instruktion ovan. Eventuellt fel på en vara skall anmälas snarast eller så snart felet borde ha upptäckts, detta inom skälig tid (2 månader).

Beauty Bam saluför alla eventuella elartiklar med 1 års garanti samt 3 års reklamationsrätt enligt Konsumentköplagen och alla garantier gäller i Sverige. Beauty Bam står då för reklamationskostnader om skadan anses vara ett fabrikationsfel.   
 
Garanti och reklamationsrätt gäller endast mot uppvisande av kvitto/orderbekräftelse. Vid godkänd reklamation står vi för eventuella kostnader så som exempelvis fraktavgifter och återbetalning med samma betalsätt som användes vid köp. 

 
Enligt konsumentköplagen är det inte möjligt att reklamera en vara vid missnöje då vi ej har någon nöjdhetsgaranti.  
 

Vid eventuell tvist följer vi Allmänna Reklamationsnämndens (ARN) rekommendationer. Länk till EU:s gemensamma tvistlösningssida hittar du här.   
 
Almänna reklamationsnämnden  
Box 174 
101 23 Stockholm

Service

Vår kundservice nås via e-postadressen info@beautybam.com. Här får du hjälp med allt som rör din beställning, från betalningsfrågor till leveransfrågor. Inkommande mail besvaras i turordning, helgfri mån-fre. 

Personuppgiftspolicy

Leveransförsening

Konsumenten har rätt att häva köpet vid försening om denne inte godkänner ny föreslagen leveranstidpunkt. Leveranstid är normalt 07 dagar för Sverige.

Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar och ändringar på sidan.